Minsk

0
965

Minsk le ofera Occidentalilor un lux incredibil la cele mai mici preturi. Parcuri numeroase, iesiri culturale, restaurante numeroase, muzee interesante, concerte…o destinatie iesita din comun chiar daca locurile turistice nu sunt atat de numeroase ca in celelalte orase din Europa de Est.

Principala piata a orasului poarta numele de Piata Oktyabrskaya (Octombrie). Aici, grupurile opozitiei s-au adunat pentru a protesta impotriva presedintelui Alexandru Loukachenko in 2010. In Piata Octombrie se afla si Palatul Republicii, Hotelul Orasului, Catedrala Sf. Maria si fosul muzeu belorus, transformat in prezent in hotel de lux.

Biblioteca Nationala este destul de recenta, a fost infiintata abia in 2006. O cladire de 74 de metri care poseda peste 19 sali de lectura repartizate pe 22 de etaje. Este una din cele mai frumoase biblioteci din lume estimandu-se ca are in jur de 90 000 de cititori inscrisi.

Piata Independentei era cunoscuta pe vremuri sub denumirea de piata lui Lenin si este cea mai frumoasa piata din Minsk. Dateaza din anul 1930 si adaposteste in partea de nord cladirea Guvernului si in partea de sud Universitatea. In piata mai este situata si Biserica Rosie, o biserica catolica care si-a capatat numele datorita caramizilor rosii din care este construita. Piata este deosebit de importanta pentru localnici, aici organizandu-se o multime de defilari militare. De notat ca sub piata exista un oras subteran care adaposteste un centru comercial pe doua etaje.

Nemiga este mai mult decat o strada, este un loc extrem de apreciat de localnici. Este cea mai veche strada din Minsk si reuneste centrul orasului cu partea de vest. Datand din secolul 12, actualmente strada Nemiga reprezinta strada comerciala a orasului Minsk.

Castelul Niasvij este situat in inima orasului cu acelasi nume, in imprejurimile orasului Minsk, un complex rezidential, arhitectural si cultural al familiei Radziwill, singurul monument belorus inscris in patrimoniul mondial Unesco.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns