Mexic, paradisul terestru

0
392

Mexicul este o destinatie de vacanta la care viseaza o multime de turisti din lumea intreaga. Nu mai ezita, descopera Mexicul in toata splendoarea sa. Iata care sunt principalele atractii din Mexic.

Cancun
Cancun este o statiune turistica care se intinde pe o suprafata de 22 de kilometri. Cancun beneficiaza de un climat subtropical, zilele insorite sunt nelipsite de-a lungul intregului an. Printre magnificele plaje de nisip alb, marginite de apele cristaline, Playa Linda, Playa Langosta si Playa Tortugas rivalizeaza in frumusete si le ofera turistilor momente de neuitat.

Playa del Carmen
In extremitatea de nord a peninsulei Yucatan, aceasta statiune balneara cosmopolita dispune de o serie de plaje mari, magnifice precum Coco Beach. Clubul de golf Playacar, realizat in mijlocul unei jungle tropicale intesate de vestigii mayase, reprezinta principala atractie. Nu trebuie sa ratezi superbul parc acvatic Xel-Ha, situat in imprejurimi.

Insula Cozumel
In Playa del Carmen, feriboturile care duc turistii spre insula Cozumel (locul pasarilor) pornesc de pe un chei din apropiere de piata centrala. In epoca mayasilor, insula Cozumel (cu o lungime de 47 de kilometri) era un centru ceremonial unde era venerata zeita Fertilitatii, Ratiunii, Ploii si Medicinii. Insula Cozumel adaposteste parcul national Chankanaab si gradina sa botanica, ruinele mayase de la El Cedral si rezerva ecologica Punta Sur. La San Miguel de Cozumel, muzeul Insulei Cozumel este o atractie placuta de descoperit.

Chichen Itza
Acest oras sacru este, in realitate, constituit din doua orase: unul guvernat de mayasi intre secolele VI si X si altul creat de mayasi in anul 1000. Aici vei descoperi El Castillo, o piramida monumentala de 24 m inaltime, alcatuita din 9 etaje. Piramida dispune de 365 de scari care reprezinta zilele anului solar. Piramida este consacrata lui Kukulcan, sarpele cu pene, unul din cei mai importanti pesti din cultura tolteca.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns