Maselele de minte fac mai mult rau?

0
391

Asa-numitele „masele de minte” se formeaza cu radacini atipice ca si forma, avand canale intortocheate, aspecte care nu pot fi tratate, astfel ca este recomandata scoaterea acestora, dupa cum multi medici declara. Un cunoscut stomatolog roman a declarat ca maselele de minte ne fac mai mult rau decat bine, si o parte dintre pacientii acestui medic au tinut neaparat mortis sa il pastreze, in timp ce altii renunta la acesta din moment ce acestea incep sa dea primele semne de cariere. Dar, este indicat sa procedam in momentul cand identificam probleme cu maselele de minte, mai putin cunoscute sub numele de molari de minte. Indiferent de denumire, maselele de minte nu au nici macar o legatura cu minte, in ciuda ideii populare ca o data ce ai aceste masele, „ti-a venit mintea la cap”.

Se pare ca maselele de minte afecteaza destul de mult pozitia dintrilor deja existenti pe arcade, asadar, la 13 ani toti cei 28 de dinti sunt erupti, ce patru aparuti noi in jurul varstei de 18 – 21 de ani, incearca sa iasa pe acarada, iar, cum acestia nu mai au unde, raman in os impingand dintii sau chiar radacinile dintilor invecinati. O mare problema o reprezinta durerile, deoarece, la 18 ani lucrurile sunt stabilizate, osul fiind complet format, iar miscarea unui dinte in os la acel moment este destul de dureroasa, astfel explicnadu-se si aparitia problemelor gingivale cum ar fi pericoronarita, aceastea reprezentand o infectie in jurul coroanei, sau unele dureri care nu pot fi suportate, precum in cazurile cu trismus, trismusul reprezentand acea contractie spastica a mandibulei, aceasta faca imposibila deschiderea gurii.

Tot un medic foarte cunoscut a mai declarat ca  cea mai indicata solutie in cazul acestor dinti este extractia, deoarece prezinta mai multe complicatii decat beneficii, nefiind deloc benefici, nici la mestecat, nu ne ofera nici sprijin pe ei in momentul cand dorim sa construim o punte, nefiind usor sa curatam acesti dinti.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns