Inotul, curiozitati, stiluri si beneficiile acestui sport minunat.

0
875

Acest sport, inotul este indicat pentru toate varstele, acesta este benefic in primul rand pentru coloana, dar si pentru restul corpului, cand inoti iti folosesti aproximativ toti muschii, cei mai utilizati muschi sunt pectoralii si fesierii, este perfect pentru oamenii mai invarsta, sportul in apa este mult mai usor, deoarece apa face 60% din treaba, iar tu doar controlezi miscarea, este bun pentru vindecarea unor fracutri, miscarea in apa este mult mai usoara decat pe uscat. Este un sport dificil de invatat, poate chiar o adevarata provocare pentru diferite persoane cu frica de apa…, eu unul am invatat de la o varsta frageda, aproximativ 5 ani, inotul nu se uita, iti pierzi din rezistenta, dar n-o sa-l uiti niciodata, exact ca sexul.

Va voi prezenta cateva stiluri de inot pe care eu le prefer

inot-95965Freestyle, este un pic dificil, dar poti sa inoti distante semnificative intr-un timp relativ mic, pe burta, miscarea bratelor inainte si inapoi, in acelasi timp iti misti picioarele pentru a te propula inainte, ceva mai complicat este cu respiratia, inotul in acest stil se face cu fata in apa, iti rotesti capul stanga, dreapta, in functie de mana cu care lovesti apa, trebuie sa fi atent sa respiri cand esti cu fata deasupra apei.

Un alt mod preferat de mine si dupa parerea mea este cel mai relaxant, eu unul nu cred ca pot sa obosesc cand il utilizez. Inotul pe spate, este foarte usor de invatat, iti misti bratele ca o elice de avion si dai din picioare normal. Acest stil este benefic celor ce prezinta dureri la coloana vertebrala, medicii chiar il recomanda pacientilor deoarece sunt solicitati si astfel lucreaza muschii trapezului si dorsalii.

Acest sport provoca multe decese, sfatul meu este,sa nu va indepartati prea mult de tarm daca sunteti incepatori sau daca vremea este nefavorabila, in cazul cunoscutilor carcei, va puneti pe spate si incercati sa trageti genunchii la piept sau puteti sa trageti mult aer in piept, va lasati usor pe spate si o sa plutiti fara griji, acesta metoda se numeste ‘pluta’, va poate fi de folos in cauzl in care sunteti epuizati sau in cazul carceilor.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns