De ce prefera barbatii femeile zvelte

0
308

Motivul pentru care barbatii prefera mai mult femeile pline de viata a fost prezentat intr-un studiu recent, realizat de catre cercetatori ide la Universitatea Aberdeen, universitate foarte cunoscuta in Scotia. In luna octombrie a anului 2013, un sondaj facut de catre cercetatorii de la INED ( Institutul Nationa de Studii Demografice ) din Franta a prezentat ca foarte multi barbati prefera mai mult femeile pline de viata, motivul nefiind insa descifrat. Recent, aceeasi cercatatori s-au gandit sa analizeze si aceasta chestiune, verdictul acestora fiind ca trupul zvelt reprezinta un simbol al tineretii, dar si al unei stari bune de sanatate.

Pentru a ajunge la acest rezultat, scotienii au analizat dosarele ce au avut date medicale de la peste 1.300 de persoane, atat femei dar si barbati din noua tari, printre care Marea Britanie si Franta. Pe durata studiului, participantii au decis sa examineze 21 de imagini in care era prezentate diverse morfologii feminine, rezultatul fiind ca atunci cand au fost invitati sa aleaga anumite imagini care reprezinta corpul perfect al unei femei, participantii la acest sondaj au ales in majoritatea cauzilor fotografiile unor femei cu un indice de masa corporala situat in intervalul 17-20.

Indicele de masa corporala se calculeaza  ca un raport intre greutatea unei persoane, exprimata in kilograme dar si patratul inaltimii acesteia, exprimat in metri. Daca rezultatul este unul sub 18,5, persoana in cauza este una slaba. Persoanele cu o greutate normala au un indice de masa corporala situat intre 18,5 si 24,9.

Profesorul John Speakman a spus ca aceste rezultate prezinta doua lucruri, prima oara cirteriile de frumusete avand o tendinta de a armoniza pe plan mondial, trupul zvelt fiind recunoscut „frumos” de majoritatea oamenilor, indiferent de istoricul acestora medical. Dupa aceea, prin analize suplimentare, acestia au reusit sa determine elementul care face silueta zvelta sa fie atractiva.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns