Cum sa faci o plantatie de afini

0
571

Daca te-ai hotarat sa iti faci propria ta plantatie de afini, atunci trebuie sa stii mai multe lucruri legate de afin dar si de cum decurge tot procesul de plantare. Plantatiile de afini pot incepe sa dea roade inca din primii ani. Afinele sunt la mare cautare pe piata asa ca daca incepi o plantatie de afini vei avea succes in cativa ani, asta daca te ocupi asa cum trebuie de propria plantatie.

Afinii se dezvolta cel mai bine in solurile acide. Daca solul pe care vrei sa plantezi afini nu se incadreaza in limitele normale, atunci poti folosi sulf agricol care scade PH-ul, iar pentru cresterea acestuia poti apela la amendament.  Pentru un procentaj ridicat de materie organica pot sa adaugi si rumegus sau turba.

Daca vrei sa testezi terenul pe care urmeaza sa faci plantatia, poti apela la ajutorul celor de la Pepiniera Olunden. Testarea aciditatii solului este facuta gratuit de aceasta pepiniera, special pentru clientii care urmeaza sa cumpere puietii de aici.

Toata lumea care a cumparat de la Pepiniera Olunden, are acum plantatii de afine roditoare si foarte frumoase. Cei de la Olunden te ajuta sa iti faci propria cultura de afini oferindu-ti cele mai bune sfaturi dar si produse de calitate.  Odata cu terminarea analizei solului si alegerea afinilor, se mai urmeaza anumite reguli:

Distanta de plantare trebuie sa fie intre 0,5 si 1 metru.
Afinii se planteaza toamna si primavara.
Irigarea are loc inca din luna aprilie, iar afinii trebuie sa aiba apa constant, dar fara sa se faca balta in jurul radacinilor.

plante_pe_bilon_2-th

Daca urmezi sfaturile care ti se ofera pentru plantarea afinilor, atunci vei reusi si tu sa devii agricultor sau daca folosesti doar substante bio, poti deveni un agricultor bio care produce fructe proaspete si bio. Ce fel de agricultori ai vrea sa devii?

S.C. Renard Olunden S.R.L.
FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE,
ROMANIA 437341
Phone: 0740.393.238

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns