Cimbru

0
842

Acest arbust ce creste pe dealurile din imprejurimile Mediteranei are o multime de intrebuintari. Partile arbustului care pot fi utilizate sunt frunzele si petiolele florilor, care dupa ce se aduna se pun cu grija la uscat, intr-un loc ferit de soare.
La inceput, medicii considerau ca cimbrul este un mai bun medicament decat mirodenie folosita la prepararea mancarurilor, deoarece avea si are un efect extraordinar de benefic asupra sanatatii oamenilor. In acea perioada, planta era folosita in tratarea bolilor si afectiunilor ca herpes si spasme si se sustinea folosirea uleiului de cimbru pentru incercarea tratarii afectiunilor creierului sau pentru ameliorarea inflamatiilor la nivelul ficatului.
In momentul de fata, cimbrul, este folosit in tratarea mai multor afectiuni interne. Infuzia de cimbru ajuta la tratarea oboselii cornice (lipsa poftei de mancare, apatia sau insomniile), avand efect antiseptic, de calmant. Tot infuzia de cimbru face minuni in privinta problemelor digestive, tusei si bronsitei cronice.
In cazul tratarii problemelor respiratorii, se practica infuziile in care se pun plantele intregi.

Aici intra in actiune propietatea plantei de agent antiseptic si expectorant, reusind sa trateze cu success astmul bronsic si tusea. Mai mult decat atat, unii medici recomanda infuzia si pentru revigorarea si tratarea corzilor vocale.
In cazul uleiului volatil, este intrebuintat in tratamentele ce lupta impotriva astmului si pneumoniei, iar un alt tratament dovedit a fi bun, pe baza uleiului de combru, este cel in cazul tuberculozei.
In mare parte, orice preparat din cimbru ajuta in cazul anemiei, durerilor reumatice si viermilor intestinali. A nu se uita si de intrebuintarea acestuia in domeniul cosmeticelor; in tinifierea firelor de par sau in mentinerea igienei bucale.
Cimbrul este folosit si in impachetarile cu plante pentru tratarea reumatismului sau febrei foarte ridicate, in remedierea contractiilor uterine, durerilor de cap ce persista, colicii la copii si nu in ultimul rand al retentiei de urina.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns