5G se asteapta sa fie standarul definitiv de conectivitate

0
340

In momentul acesta, am avut de-a face cu tehnologii cum ar fi 2G, 3G si 4G, acesta  fiind folosite doar pentru a trimite apeluri telefonice sau a trimite si primi date, Bluetooth fiind folosit pentru transferuri in proximitate, in timp ce WiFi reprezinta accesul la o retea locala de internet cu ajutorul unui punct dedicat. Iata ca dezvolutatorii care pregatesc tehnologia 5G vad un viitor in acest tip de conectivitate, care le va inlocui pe toate cele prezentate mai sus.

Cei ce pregatesc 4G planuiesc ca acest tip de conectivitate sa fie gata pana in anul 2020, avand un test inaugural in anul 2018, in momentul desfasurarii Olimpiadei de iarna de la PyeongChang, din Coreea de Sud. Se pare ca tehnologia 5G va putea deveni standarul suprem pentru majoritatea tipurilor de conectivitate wireless i nanii care au ramas, astfel, putem spune ca Bluetooth, 4G LTE dar si WiFi vor disparea ca prin magie, standarul 5G putand oferi suport celular si WiFi, integrandu-le pe toate in doar un pachet. Sunt totusi unele probleme, cum ar fi frecventele radio, acestea ncesitand abordari diferite, dar si modemuri diferite, fiind greu de construit un sistem care sa se descurce si cu o conectivitate WiFi de 5 GHz, dar si o conectivitate celulara de 800 MHz, proiectul nefiind chiar unul fezabil.

Retelele wireless sunt clasificate dupa 4 criterii precum: raza de acoperire, puterea, transferul dar si utilizarea de procesor, in timp ce 4G LTe ne ofera un transfer ridicat dar si o raza mai lunga de actiune, in timp ce WiFi ne da la dispozitie un transfer mai ridicat cu o raza mai scurta. Tehnologia wireless din jurul sistemelor Internet of Things ar putea reprezenta solutia si aici existand in momentul de fata un design de chip, care poate oferi suport pentru toate tehnologie wireless existente, platforma wireless a acestei tehnologii numindu-se Ensigm, aceasta fiind in stadiul de proiec momentand, suportand peste 30 de standarduri de comunicare.

NICIUN COMENTARIU

Lasă un răspuns